Inbraakbeveiliging


Hoe kunt u uw huis, winkel of kantoor te beveiligen?

Elektronische beveiligingssystemen zijn veel meer betaalbaar dan veel mensen denken. De prijs is vergelijkbaar met conventionele elektrische apparaten, die normaal zijn in elk huishouden.

Wat betekenen deze systemen en waar bestaan ze uit?

Beveiligingssysteem detectoren voelen het openen van deuren en ramen, het breken van glas, menselijke beweging, brand of gaslekken. De Centrale, het brein van het systeem beoordeelt de detectorsignalen de vraag of een alarm moet worden geactiveerd. Moderne beveiligingssystemen kunnen worden bediend met behulp van een toetsenbord door het invoeren van een code of door het aanbieden van een toegangs-contrlekaart. Ze kunnen ook gemakkelijk worden bediend door een afstandsbediening. De afstandsbedieningen gebruiken een zwevende code dat het kopiëren van een gecodeerd signaal voorkomt.

Detectoren

Volgens de statistieken wordt 80% van de inbraken gepleegd door het ontwrichten van de voor of achterdeur, het toezicht op deze deur is dan ook het meest belangrijk. Deze deuren worden dan ook voorzien van een raam/deur magneetcontact. Het waarschuwt de centrale dat die deuren open zijn en het bedieningspaneel wacht een bepaalde tijd (ingang vertraging) voordat een alarm in werking wordt gezet, zodat de eigenaar de kans krijgt om het systeem uit te zetten na het openen van zijn toegangsdeur. Een ander belangrijke detector is de glasbreuk detector die waakt voor het breken van ruiten in  ramen en glazen voor en achter deuren. Deze basis vormt een beschermend schild van een huis of gebouw. De binnenruimte wordt in eerste plaats beveiligd met bewegingsmelders (vaak bekend als PIR's ). Deze betrouwbare detectoren, detecteren de beweging van mensen in de kamers. Ze zijn verkrijgbaar in modellen voor standaard kamers, voor gebruik buitenshuis, voor een lange smalle gang, het plafond, en modellen immuun voor de verplaatsing van dieren , etc… Standaard voor een woonhuis inbraaksysteem  is de bescherming tegen het risico van brand of explosie.

De vroegtijdige detectie van brand wordt uitgevoerd door optische of thermische brandmelders. Als uw verwarming of  op gas kookt , kunt u gebruik maken van een gaslek detector. Detectoren geven een alarm via centrale, die een sirene af laat gaan en de informatie verstuurt naar derden.

Meer informatie?

Heeft u graag een adviseur aan de telefoon of bij u op bezoek? Neem dan contact op met Veilig Thuis!

> Wat gebeurt er tijdens een alarm?
> Bedraad of draadloos alarm?

Informatie