Bedraad of draadloos alarm?

Dit hangt af van de beveiligingseis en het advies van uw installateur, onze systemen kunnen beide combineren  en als hybride systeem hun werk goed uitvoeren. Conventionele bekabelde melders zijn verbonden door kabels, die via de centrale hun voeding krijgen, en ook alle signalering op het bedieningspaneel weergeven. 

Draadloze systemen communiceren met elkaar door middel van radio frequeties, en sensoren worden aangedreven door batterijen. De betrouwbaarheid en de veiligheid van zowel bekabelde als draadloze varianten is vergelijkbaar. De draadloze systemen voldoen aan de meest strenge Europese normen en vaak beter dan veel traditionele bekabelde systemen.
Bekabelde producten zijn algemeen goedkoper dan draadloze (duurder maar vermijden aanleg van bekabeling) en de meeste bekabelde detectoren  kunnen worden gecombineerd in een enkele installatie met componenten van verschillende fabrikanten. Er zijn geen meer batterijen meer te vervangen in de sensoren, maar het is nog steeds nodig om een preventieve controle van het systeem jaarlijks uit te voeren.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van draadloze systemen?

Installatie zelf is zeer proper uit te voeren geen hak of breekwerk (met een minimum van boren en snijden) en snel (en dus goedkoper in arbeid) de configuratie wordt met draadloos niet anders als met bedrade systemen. Draadloze systemen zijn ook gemakkelijk uitbreidbaar met andere apparaten. Als u verhuisd is het eenvoudig uw beveiligingssysteem mee te verhuizen.

Selectie van een systeem

Bij de keuze van een systeem moet eerst worden gerealiseerd dat het alarmsysteem verantwoordelijk is voor het beschermen van uw waardevolle spullen en gezinsleden dus moet u er zeker van zijn is dat het een  betrouwbaar beveiligingssysteem is. Met het  “Veilig Thuis”  keurmerk voor inbraakpanelen geniet u 5 jaar garantie op de hardware.

Alle beveiligingsproducten met het Veilig Thuis keur label zijn goedgekeurd norm EN 50131-1, waarin de fundamentele eisen voor alarmsystemen staan beschreven en voldoet aan alle landspecifieke eisen van Nederland. Deze producten zijn dan ook met het NCP keur gecertificeerd. Als het systeem gebruik maakt van radio-en telecommunicatie-apparatuur, dan moet het ook voldoen aan de RTTE-richtlijn in de EU. Deze goedkeuring is een teken van kwaliteit en zal dan ook door alle verzekeringsmaatschappijen worden geaccepteerd. Het installatiebedrijf dient te worden gekwalificeerd voor hun alarminstallatie licentiedoor te worden opgeleid en getest door de distributeur van de fabriek of haar gemachtigde. Alle aangesloten Veilig Thuis keur installateurs zijn geautoriseerd door  deze fabrikanten. Klik hier voor  het vinden van de juiste installateur bij u in de buurt.

Meer informatie?

Heeft u graag een adviseur aan de telefoon of bij u op bezoek? Neem dan contact op met Veilig Thuis!

> Wat gebeurt er tijdens een alarm?
< terug

Informatie