Wat gebeurt er tijdens een alarm?

1. De interne sirene gaat met een hoog irritant geluid af.
Het doel is om inbrekers direct af te schrikken

2. De buitensirene, indien geplaatst, trekt de volle aandacht van de buren of voorbijgangers en heeft een intens knipperlicht
De kwaliteit van deze buiten sirene is ook erg belangrijk ( hij moet voldoen aan de landspecifieke eisen van Nederland)  en is beschermd tegen manipulatie (opening, beschadiging van de behuizing, etc).  Deze sabotage pogingen worden  onmiddellijk gemeld aan de centrale. 

Doormelden van alarmen


3. De eigenaar wordt in kennis gesteld van een alarm op zijn telefoon
Dit wordt gedaan door communicantoren met een GSM mobiel netwerk of vaste telefoonlijnen. SMS berichten worden verzonden naar de mobiele eigenaar en telefonische oproepen. Het alarmsysteem kan ook op afstand worden bestuurd door een mobiel, zelfs de status van het systeem kan dan worden opgevraagd. Nadat de eigenaar zich heeft geïdentificeerd kan deze het gehele systeem op afstand bedienen en beheren als mede ook diverse apparaten in huis aan- of uitzetten (gordijnen open of dicht, lichten aan of uit).

4. Het systeem roept hulp van een veiligheidsdienst
De communicator stuurt een alarmmelding naar de meldkamer, vanaf daar worden zo nodig  bewakers  direct naar uw locatie gestuurd. Het is zeker veiliger en effectiever om bewakers te gebruiken dan je eigen kracht.

Meer informatie?

Heeft u graag een adviseur aan de telefoon of bij u op bezoek? Neem dan contact op met Veilig Thuis!

> Bedraad of draadloos systeem?
< terug

Informatie